Coaching & Organisatieadvies


door Ronald van de Vliet

Wilt u handen en voeten geven aan verandertrajecten buiten de gebaande paden, weg van de snelweg; voor uzelf of uw organisatie?
Ik kan helpen van een droom of visie iets concreets te maken. Ik ben een waarmaker, een dromenvanger en een optimist. Ik geef aandacht aan wat er is; bouw en vertrouw daar op.

Door wie ?
Ik, Ronald van de Vliet, ben geboren in 1972 in Gouda en woon nu in Brielle. Ik ben sinds 1996 samen met Arjan Monteny. We hebben een landbouwbedrijf in Brielle: Op Aarde. De boerderij biedt tevens plek aan een zorgboerderij en zingeving. Daarmee geven we invulling aan onze persoonlijke ambitie om mensen met elkaar en met de aarde te verbinden. Als mens maak je onderdeel uit van iets groters. Iedereen heeft zijn unieke oorsprong en levenspad. Daar heb je jouw normen en waarden opgebouwd. Vervolgens is er de weg vooruit en heb je te doen wat jij hier te doen hebt. Mijn visie daarbij is dat mensen overal en altijd kunnen (en misschien wel moeten) worden aangesproken op de talenten die zij hebben en niet op hun tekortkomingen.
Dat geeft zin!

Hoe ?
Met de onderneming Op Aarde heb ik samen met Arjan zelf concreet vorm gegeven aan mijn visie en bouw ik nieuwe ervaring op in het landbouwbedrijf. 
Ik werk voornamelijk vanuit intuïtie en heb opleidingen gevolgd waaronder Civiele Techniek aan de TU Delft en Coaching & Begeleiding bij Phoenix Opleidingen. Ik maak gebruik van mijn ervaring met Transactionele Analyse, NLP en systemisch werken. 
Mijn werkwijze kenmerkt zich volgens anderen door: constructief reflecteren op gedrag, onderliggende vraagstukken blootleggen, feedback geven met respect en perspectief, ruimte creatie om opnieuw te kijken en oordeelloos luisteren.
Ik heb voorheen gewerkt als adviseur bij adviesbureau Haskoning en bij de Gemeente Rotterdam. Ik heb ervaring opgedaan als adviseur, leidinggevende, verandermanager, procesbegeleider, coach en zelfstandig ondernemer.

Voor wie ?
Professionals die hun talenten willen benutten en persoonlijke effectiviteit willen vergroten.
Adviseurs, (startend) ondernemers of leidinggevenden die hun vaardigheden willen ontwikkelen en daarbij in contact wil komen, zijn en/of blijven met zichzelf en de omgeving.
Organisaties die een cultuur/gedragsveranderingstraject willen inzetten.
Voor begeleiding van een individueel traject of een teamtraject.
Je leert gedragspatronen herkennen en daarin te interveniëren. Je leert persoonlijk leiderschap vorm te geven door middel van zelfanalyses, oefeningen, gesprekstechnieken, huiswerkopgaven, biografie, theorie en natuurlijk ‘doen’.
We zaaien, geven water en oogsten!

Voor meer informatie: RonaldvandeVliet@boerderijopaarde.nl of 06-1500 3883

Aktueel