Nieuws

Uitbreiding zorgboerderij geopend

Nieuws
17 SEP 2016
Wethouder Wilbert Borgonjen van Brielle heeft op zaterdag 17 september bij Op Aarde op spectaculaire wijze de 2de huiskamer van de zorgboerderij geopend. Met een flinke vaart reed de wethouder een kruiwagen gevuld met producten van de boerderij door de deur naar het zonnige terras van de zorgboerderij.

Met ingang van deze maand is de ruimte van de zorgboerderij uitgebreid. Daardoor kunnen meer mensen gebruik maken van deze unieke vorm van dagbesteding voor ouderen met dementie. Door de gekozen inrichting is de kleinschaligheid bewaard gebleven. Het aantal medewerkers, stagiairs en vrijwilligers is uitgebreid om de kwaliteit van de zorg die geboden wordt te waarborgen.

Bij de opening werd door wethouder Borgonjen aandacht gevraagd voor het groeiend aantal mensen met dementie in onze regio. De twee trotse zorgboeren Arjan en Ronald blikten kort terug op de afgelopen vier jaar en de onmisbare inzet van vele vrijwilligers en de medewerkers van Catharina Stichting.

Aansluitend op de opening vond de halfjaarlijkse open dag plaats. Gedurende de hele dag zijn er ruim 300 bezoekers geweest. Een aantal bezoekers kwam zich heel gericht oriënteren op deze vorm van dagbesteding. Er kwamen ook veel zorgdeelnemers die tijdens de open dag hun familie meenamen om hen rond te leiden op de boerderij aan de Sleepseweg.

Pagina terug

Aktueel