Zorg


Op onze zorgboerderij bieden wij sinds 2012 een zinvolle dagverzorging aan nog thuiswonende ouderen die last hebben van dementie, de gevolgen van een herseninfarct of sociaal isolement.
Ouderen met psycho-geriatrische klachten kunnen vijf dagen per week bij ons terecht voor dagverzorging en dagopvang. Wij bieden aandacht, te midden van herkenbare situaties, voor wie een leven lang geworteld is in het buitenleven. Op Aarde betekent een belangrijke aanvulling op de kwaliteit van het leven. Bij ons zijn zorgdeelnemers in goede handen.

De rust, ruimte en regelmaat bieden structuur aan de dag. Doordat de zorgdeelnemers zinvol meewerken in en om de boerderij kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen. Het biedt verlichting voor de taak van mantelzorgers.

‘Ouderen zitten bij ons niet achter de geraniums maar er tussen.’

Tussen de middag eten we altijd warm. We bereiden samen de maaltijd met verse groenten uit onze moestuin.

Op Aarde worden ook een kippen, geiten, schapen, konijnen en varkens gehouden. We verzorgen samen de dieren en rapen de eieren. Deze dieren spelen een belangrijke rol in de dagbesteding van de zorgdeelnemers, waarop de dieren een wetenschappelijk bewezen gunstig effect hebben.

Op onze boerderij ontvangen we op doorderweekse dagen 11 zorgdeelnemers in Tuinzicht. Sinds 2016 hebben we een tweede, wat kleinere, groep tot maximaal 8 deelnemer: Polderzicht. Elke groep heeft zijn eigen ruimte. De begeleiding is in handen van gekwalificeerde medewerkers van  Catharina Stichting. Eén van de twee zorgboeren is ook altijd aanwezig. Daarnaast zijn er dagelijke nog een drietal vrijwilligers actief. Door de groepsomvang en de aanwezige begeleiding krijgen zorgdeelnemers optimale aandacht.

Sinds september 2016 zijn we gestarten met een 2e groep. Deze groep heeft dezelfde samenstelling en begeleiding en is kleiner van omvang,

We stimuleren eigen initiatief en creativiteit, onder andere in de volgende  activiteiten:
· diverse activiteiten in de (moes)tuin
· klusjes in de schuur en de werkplaats
· samen koffie drinken
· eten voorbereiden / koken
· samen een warme maaltijd eten (met eerlijke producten van vroeger)
· de dieren verzorgen
· kleine huishoudelijke klusjes

We zijn aangesloten bij de federatie Landbouw & Zorg en nemen deel aan het landelijke kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen.
Wij zijn ook regelmatig te vinden bij het Alzheimer Café Brielle, elke tweede woensdag van de maand, om 19:30u in de Infirmerie, Rozemarijnstraat 42, Brielle.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen:
Arjan Monteny of Ronald van de Vliet, telefoon 0181—760 130
E-mail: info@boerderijopaarde.nl
Voor meer informatie over aanmelding kijk op de pagina AANMELDEN.

Voor aanmelding kun u ook contact opnemen met de zorgadviseur van Catharina Stichting, telefoon 0181 – 489 993
E-mail: zorgadviseur@catharinastichting.nl

Wilt u ons ondersteunen?
Kijk dan hoe u onze zorgdeelnemers een Zetje in de rug kunt geven.

Folder

Wilt u een indruk krijgen van onze zorgboerderij? Zie onderstaand filmpje.


 
of bekijk de uitzending van Schepper & Co

Aktueel